Funnygrass,Countryblues,pohoda

30 let SWING Studia

28.11.2010 11:52

30 let SWING STUDIA Karlovy Vary 

30 roků je doba velmi relativní, ve vězení na smyčku, u krásné paní na zbláznění, u whisky na pošušňání a u hudebního tělesa je to hodno obdivu. To je případ karlovarského middlebandu Swing Studio. Jsou to už ostřílení draci, kteří toho mají pochopitelně odehráno ňeurékom (ako my česi hovoríme) Z jejich stránek jsem si vytvořil záložní kopii jejich lovestory:

Kapela SWING STUDIO Karlovy Vary byla založena dne 22.11.1980 v karlovarské restauraci Smíchovský pavilon, kapelníkem a klarinetistou Karlem Uhlíkem a trombonistou Karlem Sobotkou.
Od svého vzniku kapela hrála na různých domácích i zahraničních jazzových festivalech: například v Německu (Dresden, München, Nürnberg, Marktredwitz), Polsku (Štětín, Gorzow), Holandsku (Eidhoven, Hertogenbosh) a též v USA - California (San Diego, Carlsbad). Rovněž nahrávala pro český a holandský rozhlas a též vystupovala v televizi (TV Prima, ZDF,...).
S kapelou již od roku 1987 pravidelně vystupuje zpěvačka Darja Kuncová.

Trachtace při této příležitosti se konala v karlovarském biografu Drahomíra. Po počátečním úleku a znechucení si opilci i kuřáci uvědomili, že foaye kina slouží coby hospoda. Naštěstí lidí , kteří přišli výhradně na muziku bylo dost a velmi slušně zaplnili hlediště. Fanda Kůs si zaslouží pochvalu za obstarání zvukařských záležitostí a ostatní Harýci, že vůbec přišli a dokonce včas! 

Přiznejme si, že prostředí biografu při plném světle není zrovna takové, aby na něm oko estéta a kalbiče spočinulo se zalíbením, asociaci s krematoriem podtrhuje spěchající funebrák pod pódiem...pardón, to je Fete!

 

Oslavičku zahájil nikdo jiný, než Karel Uhlík!

 

Krátce po sedmé hodině večerní jsme začali knedlit

 

Vzácná fotečka, na které je zachycen můj nenucený pohyb na pódiu-zrovna se vracím tanečním krokem do bezpečí pravé strany

 

Podoba těchto kolíků s jinou dvojicí, která byla kdysi na krásných zelených stokorunách, je minimálně zarážející....

 

Studie Daliho divoké gestikulace a kardinálně přehnané mimiky

 

Plechoví Dva páni v plném nasazení

 

 

 

Zahráli jsme si pár našich hitů, diváci byli skvělí, trochu je mi líto, že neprošel můj návrh, zahrát znovu některé písničky, které se nám řízením osudu a zásahu vyšší moci na začátku vystoupení nepovedly předvést v celé kráse. Možná příště!

Po nás nastoupil  bigband Červení panteři, po nich....je to ostuda, já to nevím, protože jsem tam už nebyl...

 

Na akci dorazili také spřátelení umělci vracející se z Adventního koncertu

 

...a to je opět vše!

Jeremy Krabat

 

Diskusní téma: 30 let SWING Studia

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.
 

Kontakt

František.Kůs

frantisek.kus@volny.cz

Nejedlého 482
363 01 Ostrov
Česká republika
EU
Zeměgule

+420 605858043

Vyhledávání

 

Spáchal: Jeremy Krabat, email: jeremy.h@seznam.cz © 2009 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode