Funnygrass,Countryblues,pohoda

Kterak bylo v Chomutově U BIZONA

17.10.2010 12:52

Jak jsem už psal, jednání byla těžká, a jak je naším zlopověstným zvykem velmi zdlouhavá, páč se dlouho hledal volný termín, kdy se přihodí to, že cestovatelská sekce Harýků (ano, myslím ty neposedy Fandu, Daliho, Feteho a Čika!) se nebude toulat po celém světě a tím pádem budeme schopni zaknedlit drobet muziky. Inu, povedlo se a v sobotu jsme se sešli v Bizonu a dokonce s posilou. Zahrál si s námi mladý nadějný klarinetista Adam Podhrázký z Ostrova a bylo to vítané osvěžení našeho soundu. Doufám, že to nebylo naposledy a že se Adam nezalekl  Feteho poznámky po vystoupení: "Adame, nechci ti brát iluze, ale takhle hrajeme pokaždý a někdy i hůř!" Já si myslím, že to bylo v rámci psychotestů a zkoumání psychické odolnosti to pravé ořechové.

 

První nastoupila domácí kapela ALBUM, která to má vše na svědomí a spustila hezky zčerstva bluegrass jako nohu (pro ty pomalejší-to je pochvala), instrumentálně jsou na tom velmi dobře a jejich trojhlasy jsem si vychutnal. Zahráli i bluegrassově upravené songy od Beatles a dokonce i od Stinga(nebo že by to byli Yes?) a i když takové úpravy nemám moc v lásce, tak musím přiznat, že jsem si je rád poslechl. Někteří poslouchající Harýci-jak je zdokumentováno na fotce-se dočasně změnili v solné sedící sloupy :-)

 

 

Druhou kapelu jsem neznal (už to vím: Bee Line z Kolína!), ale strouhali to taky hezky

 

 

Pak jsme nastoupili my, Harýci! Jak je vidět, fofrovali jsme jak blázni, aby jsme mohli hrát......trochu nešťastný pohled zvukařského asistenta vykukujícího z podpaždí to potvrzuje.

 

Hary Phill Band v nezvykle početnější sestavě. Kdo uhodne hráče, který je tam "navíc", tak dostane fidorku...***

 

 

...tak tak, to je on, mladá posila Adam. Hraje parádně, jeho mínus je, že vyhlíží poměrně jako kladný typ. ale to se doufám časem srovná.

 

Hrát v této skupině na jakýkoliv dechový nástroj je vyloženě o zdraví, protože při výbuchu smíchu nezahrajete na tubu spodní Bé, i kdyby jste se rozkrájeli. Bohužel se při takových excesích smála i fotografička Ančáre a nestihla zaznamenat můj zápas o kyslík. Velmi se mi přitížilo, když Dali po nadvakráte jím zkaženém úvodu písničky bohorovně prohlásil, že dokonalý je pouze Alláh...

 

 

Krásná, leč smutná písnička o tragickém randeti a zašlápnutém psíčkovi.... Snaživě zpívám se sborem do mikrofonu, abych se po koncertě dozvěděl, že byl vypnutý...možná to bylo tak lepší...

Po našem výstupku hráli ještě Country Coctail z Prahy a Goodwill z Ostravy, ale to jsme již kvačili pryč, zbabělci domů a vytrvalci do Abertam na další noční hraní. Jsou to hrdinové, kteří potřebují málo spánku asi jako druhdy Napulión (údajně 3 hoďky)

Tak přátelé, to by bylo skoro vše. Ještě chci poděkovat kapele Album za pozvání, bylo u vás fajn a gůt a doufám, že jsme se neviděli a neslyšeli naposled!    Díky!   J.Krabat

 

***výhry se vyplácí výhradně v sídle reklamní agentury HPB v Pararingapatamu

 

  A to je vše!

 

Diskusní téma: Kterak bylo v Chomutově U BIZONA

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.
 

Kontakt

František.Kůs

frantisek.kus@volny.cz

Nejedlého 482
363 01 Ostrov
Česká republika
EU
Zeměgule

+420 605858043

Vyhledávání

 

Spáchal: Jeremy Krabat, email: jeremy.h@seznam.cz © 2009 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode